Božično novoletni koncert

Nedelja, 18.12.2022 ob 19h, Kulturni dom Grosuplje

Karte: mojekarte.si

Po dveh letih se Big band Grosuplje vrača s svojim tradicionalnim božično novoletnim koncertom. Tokrat se jima bosta pridružila dva gosta.

V prvem delu se bo big bandu na saksofonu pridružil Klemen Kotar, ki ga na tem mestu ne bomo posebej predstavljali, saj našo publiko razveseljuje s svojo glasbo in besedami že mnogo let. Z big bandom bo predstavil nekaj bolj znanih skladb basista in komponista Charlesa Mingusa.

V drugem delu pa nam bo zapela priznana slovenka pevka Nina Strnad. Je stalna gostja festivalov, koncertnih ciklusov in prireditev, ki oživljajo zlata leta slovenske popevke Pogosto sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija in nastopa v tujini. Zaradi čiste in jasne artikulacije ter čutnih interpretacij je delo Nine Strnad prepoznano tako s strani splošne kot strokovne javnosti. Bila je izbrana za predstavnico Slovenije v Evropskem jazz orkestru (2010) in na svetovnem olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu (2012), medtem ko je na 4. Državnem srečanju big bandov in plesnih orkestrov dobila priznanje za najboljšo solistko (2009).

Nagrado za najboljšo solistko je v kategoriji mladih talentov prejela tudi na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt (2014) in se na svetovnem jazz tekmovanju Sarah Voughan Competition uvrstila med petnajst najboljših tekmovalcev (2014).

Zapela nam bo nekaj najlepših slovenskih in tujih popevk.

Vabljeni!